De genoeglijke middag is voorbij

Lezing Charles Groenhuijsen 'De Verdeelde Staten van Amerika'

Van 08 april 2024 20:00 tot 08 april 2024 21:30
Categorieën: Lezing, Politiek
Gezien: 336

Charles Groenhuijsen 'De Verdeelde Staten van Amerika'

maandag 8 april

De Verenigde Staten kiest in 2024 weer een president. Hoe spelen de cultuuroorlogen hierin mee? Komt het nog goed met Amerika? Veel Amerikanen (en trouwens ook veel Nederlanders) zien wat zich in Amerika afspeelt met afgrijzen aan. In de politiek gaat het om de vraag wie het meeste lawaai maakt en tegenstanders het ergste beledigt. Hoe moet dat verder? In de lezing vertelt hij over twee revoluties in de vs. Er is de rechtse revolutie van de Republikeinen en Donald Trump met hun vlucht naar het extremisme: tegen lhbti, tegen klimaat, en godsdienst gaat boven alles. De jonge generatie heeft een eigen revolutie: met meer tolerantie en minder godsdienst. Ze bouwen aan hun eigen nieuwe Amerika en zijn steeds belangrijker in het stemhokje. In 2024 zal het er weer om spannen!

Charles Groenhuijsen is journalist, presentator en programmamaker. Charles begon zijn carrière als redacteur bij het ANP en de Volkskrant. In 1983 stapte hij over naar de NOS. Daar was hij aanvankelijk algemeen verslaggever. In 1986 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij Amerika-correspondent werd voor het NOS Journaal. In 1989 kwam hij terug en werkte als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA. In 1996 werd hij opnieuw Amerika-correspondent voor het NOS Journaal, en ook voor NOVA, Vrij Nederland en Intermediair. Bij WNL presenteerde Charles om de week ‘WNL Op Zondag’, samen met Janneke Willemse. Ook was hij samen met Carry ten Napel, een van de vaste presentatie-duo’s bij de talkshow Op1.  

Hij is onder andere auteur van het boek ‘De verdeelde Staten van Amerika – Land van de onbegrensde en ongewenste mogelijkheden‘ (2024).

 Datum/tijdstip :  maandag 8 april | 20:00 uur; inloop vanaf 19:30 uur, zaal open 19:50 uur
Locatie              :  Holstohus, Jan Schamhartstraat 5
Entree               :  € 10,- voor Nut-leden met kortingscode; € 15,-- voor niet-Nut-leden

Prijs is inclusief koffie/thee vooraf. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van UtHuus via deze link https://uthuus.nl/2024/03/07/8-april-lezing-charles-groenhuijsen/
Boekhandel Korten is aanwezig voor verkoop van boeken. In de pauze of na de lezing zal Charles Groenhuijsen de boeken signeren.